Burgernet

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

In sommige gemeenten maakt Burgernet gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie, of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt.

Aanmelden kan via de website www.burgernet.nl. Ook kunt u gebruikmaken van de gratis Burgernetapp op uw smartphone. Voor het gebruik van de Burgernetapp is het aanmelden als Burgernetdeelnemer niet nodig. Al ruim 2000 (11,3%) inwoners doen mee. U ook?

Locatiegegevens Burgernetapp

De Burgernetapp maakt gebruik van de GPS-locatie van uw telefoon om u Burgernetacties te sturen die betrekking hebben op uw directe omgeving. Bij de Android Burgernetapp bepaalt het toestel – op basis van de locatie van het toestel – of een Burgernetactie relevant is of niet. In de iOS versie moet u gebieden aanmaken. Op het moment dat er een Burgernetactie in zo’n gebied is, krijgt u een actiebericht.

Met informatie over Burgernetacties kunt u bellen met 0900-8844 tegen lokaal tarief, of bij spoed met het gratis alarmnummer 112. Er worden geen locatiegegevens van Burgernetapp-gebruikers bijgehouden.

Aanmelden in de app

Aanmelden voor Burgernet kan via de optie aanmelden Burgernet in de app of via het aanmeldformulier op de website. Door dit te doen krijgt u aanvullende informatie over acties, nieuwsbrieven en preventieve berichten via e-mail en kunt u bij ontvangst van een Burgernetbericht rechtstreeks contact opnemen met de centralist die de Burgernetactie heeft uitgezet.