Kernenbezoek

Kernenbezoek 1 oktober 2019

Zoals elk jaar heeft het bestuur van Plaatselijk Belang samen met het College van B&W een bedrijf in de regio Den Nul-Fortmond-Duur bezocht.

Deze keer werden we hartelijk ontvangen door de familie de Haan op Fortmond. 

                         

De familie de Haan is in 1996 op Fortmond komen wonen. Zij hebben hier op de fundamenten van de oude boerderij van de familie Huisman een nieuwe woning die onder architectuur gebouwd is. Ook zijn materialen van de oude stal weer hergebruikt bij de bouw. Nadat dit gedeelte klaar was zijn zij langzaam aan begonnen met het aanleggen van hun tuin. Deze tuin is inmiddels uitgegroeid tot een bezienswaardigheid. Zelfs vanuit het buitenland komen mensen naar deze tuin. Ook komt er binnenkort een artikel in een Engels magazine over hun tuin. Wij bedanken de familie de Haan voor hun gastvrijheid. 

Om 20.00 uur was de jaarlijkse ledenvergadering in BIJRipperda. Ongeveer 95 mensen waren aanwezig. Het bestuur van Plaatselijk Belang is zeer blij met deze opkomst.

Jan Scholtens heeft in april vanwege gezondheidsredenen afscheid genomen van het bestuur, Hij heeft voor zijn inzet een  boeket bloemen en een cadeaubon ontvangen. Erika Meulenbroek-Harmsen heeft tijdens de jaarvergadering afscheid van het bestuur genomen. Zij ontving voor haar inzet eveneens een boeket bloemen en een cadeaubon. Beiden hebben ruim 10 jaar in het bestuur gezeten.

Jitka IJsselstijn van de provincie Overijssel vertelde hoe de provincie verder gaat met de ideeën van de leerlingen van de Capellenborg en dat ook ideeën van de aanwezigen van harte welkom zijn, zodat dit meegenomen kan worden bij de aanpak van de Rijksstraatweg door de kern van Den Nul.

De aanwezigen konden vragen stellen aan het aanwezige College van B&W.

Na een korte pauze heeft Ferenc van Damme van “Vers Bestuur” over de doe-democratie gesproken, hoe inwoners wel of niet betrokken willen worden en over eigentijds-bestuur.

Het was wederom een geslaagde ledenvergadering!

Verslag Meubelstoffeerderij Brinkhof 2018

Verslag Dobo Caravans 2017

Verslag Bij Ripperda 2016

Verslag bezoek Camping het Klaverblad-2015

Verslag bezoek familie Steendijk 2014

Verslag bezoek fam Jonker-Zuurbier 2013